Пiшов рядками по руках

Пішов рядками по руках,
У голові минуле плаче,
Із соломи рваний дах
Серед ночі вітром скаче.

Інша серце потривожить,
Що сьогодні вже моя,
Та забути я не можу
Ту, що кликав «янголя».

Нас тепер єднає море
І в обіймах час горить,
Не тобою серце хворе,
Через тебе не болить.

Ти лише холодна мова,
А вона – краса небес,
Нічним містом женуть коні
Нас під пісеньку колес.

Розгуляюсь до нестями,
В масі загублю тебе,
Я сьогодні перед вами:
Син Диканьки і поет.

Не смійтесь за осілі очі,
Не кляніть за мат кістлявий,
Всіх святих цілуйте мощі,
Та не зійде сніг багряний.

Із кишені я дістану
Два рядки гучної драми:
..... я кохав без тями
І беріг любов лиш мами.


Рецензии