Гацийы зараег

Лаег маегыр ваеййы маелаетаей,
Фаг нае фаекаены хъару.
Заердае райы цард амондаей,
Къабаесты фаендиаг у.

Чи хъаездыг каед уыд, заегъает аей,
Хцайы фарнаей цаеринаг?
Йой маеммае гаескае йаехицаей
Аразы хуынджылаегкаг.

Нахъ, нае тох каенын, аенаемаенг,
Мыздаей хъуаг каей ваеййы лаег.
Дардыл айхъуссаен йае зараег,
Чи бамбара мае мысаег.

Чидаер рагон заман загъта:
- Радт дае чызг маегур лаегаен.
Мыгкаг ног лаеверд баеркадаей
Саефтаей ферваезын каендзаен.

Йой даесныйе уаелдай каед уыд,
Чи йын зоны йае фаеллой?
Аермаест раст зыдта, лаеудзынаен
Курды фарстыл аез дае аеккой.

2009 г.


Рецензии