Детска обич

ДЕТСКА ОБИЧ

Едно бебе прегръща живота.
Чурулика и бори се с мене.
Дните бързи, загрижена рота,
преобръща с бълбукащи сцени.

Покорява ме здраво, по-здраво,
ту с усмивка, ту с тъжни вълнения.
Побеждава ме с детското право
на сърдечните детски съмнения.

Босоного и вихрено вплита
непокорство за болки и драми,
и възторжено живо връхлита
към игрите, които го мамят.

С непозната ме хвана зараза
от вълшебния бебешки извор.
И  в душата усмивката лази
с детска обич и закачливост.


Рецензии