Батьк вщина

Батьківщина – це найдорожче, що є у житті кожної людини. Для когось – це чорні ганебні сторінки війни в історії українського народу. Для іншого – це дитинство серед сільської природи, соняшників, кульбаб, дзвінкого струмочка і маминої колискової. Я люблю Україну, бо я тут народилася і живу… Мене захоплюють її мальовничі лани і глибокі сині бездонні ріки, блакить неба, посмішка сонця. Кожна людина по-різному ставиться до своєї країни. Україна до одних великодушна. До інших – навпаки. Це насамперед залежить від самої людини, від її ставлення до Батьківщини, патріотизму. Вірності, любові. Я – справжня патріотка, яка  готова віддати і зробити усе, щоб моя країна була найкращою. Мені дуже боляче розлучатися хоч на хвильку зі своєю Батьківщиною. Саме для неї я пишу, творю, присвячую свої вірші і пісні українською мовою – співучою, мелодійною, солов’їною. Саме Україна розпалила в моєму серці палаючий незгасаючий вогонь любові та наснаги. З усіх українських письменників, найбільш патріотичний був Тарас Шевченко. У мальовничому куточку, на Чернечій горі, спить він вічним сном. Внизу несе свої води могутній Дніпро, а з гори видно і «лани широкополі» і милу його серцю Україну. Як мріяв, як заповідав. Шевченко майже усе життя був за межами України, але ніколи не забував її та своїх земляків. Багато творів присвятив українській землі: «Я так її, я так її люблю, Мою Україну убогу…». Я думаю, справжній українець віддав би життя за свою Батьківщину. Кожна людина по-своєму любить Україну. Тому від’їжджаючи за кордон – сумує за рідним домом. Так і велике, добре серце Шевченка страждало від розлуки з рідним краєм. Він сумував за Україною, за її вишневими садками і мелодійними піснями. Страждав, що Україна «обідрана, сиротою повік Дніпро плаче»... Шевченко усе своє життя присвятив боротьбі за волю свого народу. Він закликав також їх вчитися і бути мудрими. Доля України для нього не байдужа. Не можна забувати Батьківщину і відрікатися від неї або ігнорувати те, що ми живемо в Україні, що вона дала нам життя. Україна може пишатися такими людьми, як Шевченко. Тими, які ніколи не забувають її. І навіть у дуже страшні хвилини моляться за добробут і мир на Батьківщині. Кожне українське серце, я впевнена, вміє любити свій рідний край, свою Батьківщину, бо вона зберігає великі цінності і скарби вітчизняної природи. Це необхідно зберігати, бо це твоя рідна земля, твоя Батьківщина.


Рецензии