Първия учебен ден

ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН
Мила мамо, виж децата!
Цяла тумба хвърковата,
с чанти шарени на рамо,
тръгнали са рано, мамо…

Първият учебен ден
се усмихва устремен.
Гледай! Всички са на крак
пред училищния праг.

Знамето е на пилона.
Музиката.
Микрофона.
И цветя.
И аромат
пръскат в двора благодат.

С много други ученици
съм сред първите умници
а за детската градина
великан съм за мнозина.

Бързо, бързай!
Чуден час
ме очаква в първи клас!
И звънчето ме зове
с пъстроцветни гласове.


Рецензии