На реката

НА РЕКАТА
Мъничката Габи
плаши се от жаби.
Кака Петя вика
тука няма никой.

Жаба Жабурана
сам сама остана,
търси си децата,
нейде из реката.

А пък те самички
попови лъжички,
веселят водата
заедно с децата.

Плуват вкупом всички,
майсторят игрички
и деня щурмуват
без да се страхуват.

Габито се смее,
кака Петя пее
а пък кака Дидка
майстори й плитка.


Рецензии