Дещо про сни

***

Іще один скінчився день шалений,
Усе замерехтіло ліхтарями,
Прошепотіли, надобраніч, клени,
Та місто ще не захлинулось снами.

Іще не впало з ніг, неначе мертве,
Іще біжить, біжить, біжить по колу,
Тримається бадьоро так і вперто,
Бо спокою не знає мегаполіс.

Два близнюки так схожі, мов краплини,
Прості- прості ім*я - то Вечір й Ранок.
На двох у них одне життя єдине,
Не знаю я, це добре, чи погано...

Брати барвистих снів не зводять брами...
Готую каву, йду до підвіконня,
Дивлюсь... Я так кохаю, до безтями,
Це місто, що хворіє на безсоння.


***
 У тиху,теплу ніч бузкову,
 Коли ще гомонять міста,
 Тобі співає колискову
 Яскрава зірка золота.

 Торкає вітерець волосся,
 Впліта тендітно снів стрічки,
 Тут все вже згасло і вляглося,
 Пташині змовкли балачки.

 І ось, під місяця вітрилом,
 Садок, як справжній корабель,
 Несе у спокій душу й тіло,
 Де мерехтіння - то пусте,

 Де інше набуває значень.
 Де метушня втрачає сенс,
 Бо саме спокою нестача
 Життя руйнує полонез.


Рецензии
Казково побудовано. Метушня втрачає сенс

Анатолий Кравчун   10.04.2012 17:08     Заявить о нарушении
Вдячна за візит та відгук)

Ветка Миловец   10.04.2012 17:18   Заявить о нарушении