Професii

 Він з комп'ютером на ТИ,
Розумніших не знайти,
Віртуальний творить міст
Диво-майстер ПРОГРАМІСТ.

Літаком керує вправно
Коли навіть в небі хмарно,
Посміхається з висот
Найхоробріший ПІЛОТ.

Треба знати, що без плану
Не збудуєте й майдану,
Точно вирахує вектор
Геніальний АРХІТЕКТОР.

Він, як лікар Айболить,
Знає що і де болить,
Кличуть фермер і свинар,
- Порятуй, ВЕТЕРИНАР!

Він навчить твого собаку
Як прогнати розбишаку,
Не страшний вже буде ворог,
Коли учить пса КІНОЛОГ.

Зникло світло, що робити?
По кімнаті як ходити?
Мама каже, - Без істерик,
Допоможе нам ЕЛЕКТРИК.

Хоче знати дітвора
Звідки виросла гора,
Таємниці зніме полог
Мандрівник-герой ГЕОЛОГ.

У кафе чи ресторані
Допоможе пану й пані,
Страв обрати варіант
Пособить ОФІЦІАНТ.

Професії (це кожен знає!)
Важливішої немає!
Він - наставник і навчитель,
Мудрий, приязний УЧИТЕЛЬ.

Він закони добре знає,
Помилку відраз впізнає,
Будь-який важливий лист
Враз напише вам ЮРИСТ.

Як прикрасу оновити?
Треба майстра попросити!
Сяє перстень краще зір!
Допоміг нам ЮВЕЛІР.

Він дізнається для нас
Про Китай і про Канзас,
Про найдовший в світі міст
Розповість нам ЖУРНАЛІСТ.

Всім відомо, що давно
Люди винайшли кіно,
Слід вам знати, що тепер,
Головний там РЕЖИСЕР.


Рецензии