Измамник

ИЗМАМНИК
Искам да съм кучето на мама.
Друг любимец като него няма.
Гали го, целува го…
А щури
номера играе, двора брули.
Рови на дълбоко под лозите,
котките подгонва към стрехите,
гълъбите лае, а козлето
дразни и подгонва към полето.

Неподбира, сее в двора бури,
но пък кой ли връзва му кусури.
Любимеца игрив е той на мама,
но за мен космата е измама.


Рецензии