Чому весна...

Чому весна мені так неприємна?
За що її я дуже не люблю?
Так, правда, що кохала не взаємно,
Але ж її ти також не любив. Чому?

Ти бігав і до неї і до мене,
Ми розійшлись – і кинув ти її.
Навіщо ти дівоче ранив серце?
Їй також боляче, ще більше, ніж мені.

Якби ж могли тоді ми разом з нею
Покинути тебе на завжди, враз.
Але, коханий, дурістю своєю
Посіяв ворожбу ти поміж нас.

І залишилась я без тебе. І без неї,
Одна-однісінька на всій землі.
Немає пОдруги, немає друга в мене –
Я втратила обох вас навесні.
16.04.1998


Рецензии