Привид

Маленький привид бавився в саду,
Пожовклим листям шарудів тихенько.
Ні, він не ніс ні горя, ні біду –
Він світлим був, а ще він був гарненьким.

Все розглядав на листі візерунки
Відмерлих жилок спинене життя,
Розвіюючи павутинням думки
 Про неминучість і про забуття.

Здіймав пожовкле листя вихром злету,
На гілля намагався прикріпить.
А воно падало все, ніби в річку Лету,
Шепочучи про вічність і про мить.

Малий втомився віддаляти осінь,
Піднявся в небо, здавлюючи щем.
Там розкуйовдив у хмарини коси
І свої сльози вилив всі дощем.


Рецензии