Волны

Хвилі
-----------------

Чому, вітре, не спиш?

І колишеш хвилі земні?

Вітре, ти скажешь мені,

Що таке хвилі людські?

 

Хвилі людські - це розум,

Це думка, відвертість душі,

Це матір і дитина в колисці,

Небезпека і страх війни.

 

Це жарт сонця і його тепла,

Посміх і сльозинка людська,

Не спи, вітре, ніколи,

Колиш, вітре, земні хліба.

 

Тому і не спати вітрові,

Як не бути хвилі,

Так не бути людині,

Так не бути життя.

 

Оксана Студецька, січень, 69


Рецензии