Цветок

Квітка
-----------------

Розквітла Квітка у саду,

Та знала все, що в тім раю,

Любов,ю і не любов,ю називають,

А перший зір, забув кохання юних літ.

 

Кохання більше не прийде,

І не шукай його,

В очах чорнявих і вродливих,

В руках занадто так сміливих,

Що стискають стана твойого.

 

Сьогодні ти для нього Квітка в домі,

Купаєшься у воді прозорій,

А він тебе ласка і обніма,

І листячко твоє він цілува.

 

Ти квітнеш буйно,

В тобі стільки сили!

Так встань і вийди горделиво!.

Та сік занадто вже бурхливо,

Струмчить по твоїх жилах.

 

На ранок, Вечірня Утома,

Про тебе забули,

І вода вже твоя не прозора.

Як швидко ті руки змайнули,

Ще вчора ласкаючи твого узора.

 

Ах, Квітка, яскрава й чудова,

Стискається серце від болю,

Чому ти не квітнеш у полі,

Де жито буйнить стоголове.

 

Зів,яла, і листя опало,

І очі засмучені вкрила.

Швидка, необдумлива хвиля,

Навіщо, ти земле,

Ту Квітку вродила?

 

Оксана Студецька, серпень, 67р.


Рецензии