Катерина

          Катерині Каранді-Вараві присвячую

            Катерина

Пам’ятаєш, Катерино,
Перше вересня, Карпати?
Квітом вкриті полонини –
Хмелять мрії аромати.

Грає гуцул на трембіті,
Весело мекечуть вівці,
Ти, найкраща на всім світі,
Миєш ноги в гірській річці.

Ми торуємо   стежину
На крутім, як вир, узвозі…
Задивився на дівчину,
Піти геть русин не в змозі.

Над ставком курить колиба,
Вкрились гори в осокори,
Розгулялась в воді риба,
Синє небо, наче море…

Наливають нам кохання,
Повні чари дивні птахи,
Випиваєм, як в останнє,
Все до дна, з одного маху…

Бігла осінь у Карпати
Вкрила золотом долини…
Утекли й не наздогнати
Оті миті, Катерино.


Рецензии