Украiна моя...

Україно моя! Рветься стогін з грудей.
У молитві до Бога відкриваю вуста:
-Я молю, я молю за спасіння людей,
На землі хай звершається воля свята!

Україно моя! Як сміялися з тебе
І із діток твоїх -"малоросів-хохлів",
І плювали на тебе, і кричали:-Не треба
Українського танцю, і співу, і слів!

Шматували тебе, обкрадали чужинці-
Ти стояла, моя Україно, й стоїш.
Не продасться ніколи народ український,
Як Іуда, за срібло, за долар чи гріш.

Україно моя!
   Скоро вистигне поле-
Прийде час, і почнуться Божі жнива.
-Україно моя!
   Буде щастя і доля-
Промовляю до тебе я пророчі слова.

               1999 р.


Рецензии
Дуже сподобалось, написано з почуттям.

Светлана Тимашева   01.04.2012 22:25     Заявить о нарушении
"Подарки от первой любви" и другие

Татьяна Каминская   01.04.2012 22:44   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.