Пiднiмуся гордо на руjни...

Піднімуся гордо на руїни,
На колишню велич озирнусь.
Ось воно, минуле України,
За монети продане комусь!
Тут сліди не славної епохи,
А сліди пожежі і боїв,
Тут до смерті сходились дороги,
Тут лягло немало ворогів.
Прокляли цю землю покоління,
В небутті герої тих віків,
Але ці старі безмовні стіни
Все мені розказують без слів.


Рецензии