подобия

                “ …и няма кой - поне страхливо -
                от чакащите, от стоящите,
                не на хартия, не с мастило,
                да каже”Не!” на настоящето”
                Иван Динков

…И същото небе от март
над къшлите.
И същите цървули –
на мръсници.
По залез стъпканите дни
разплитат къшея-
на чакащите и стоящите-
из кръчми, в капища.
И пепелници…

И някак…с нечия представа
за праведна, за светла пролет,
замятам сухи тръни
в думите.
Изчезва зърното – до плява.
И пада  зимен мрак
над къшлите…

Подсмърча стадото в мъглата,
невидимо и видимо обзето
от дневната житейска вата.
Загръща с погледи небето…
И някак, в нечия представа
за тиха и за щедра пролет,
умира, в слънцето останал,
дъхът на градските тополи…


Рецензии