Мене лякають лютi морози

Мене лякають люті морози,
Що ножем ріжуть душу мою,
Не писав на замовлення прози
І тому сльози втіхи не п’ю.

Не знайшов я такої причини,
Щоб замилити власну вину,
Без любові в нікуди ринув,
Знапастив я красу не одну.

Але раді були мені дами,
Їхній шепіт – на шиї петля,
Ситий вдосталь земними гріхами,
А таких не приймає земля.

І тому, коли неба наставник
Запитає, чому я грішив,
Я скажу, що за віру і правду
Я самотньо із натовпом жив.

Що шукав у віддалених мандрах
Своє щастя і свій ідеал,
І тебе, дорога ......
Все життя своє грішне шукав.

І без страху стою на колінах,
Я чекаю, що буде суд,
Невзаємністю рани боліли,
А у ранах вітряний бруд.

Я готовий, зі мною молитва
І любов велика одна,
Почуттів моїх програна битва,
Та попереду довга війна.


Рецензии