Ми з Украiни

Скоріше вуста наповнюйте лементом,
Не майте спочину!
Ми не івани без роду-без племені,
Ми - з України.

Під чию дудку гопак танцюємо,
П"ємо оковиту?
Скільки- не знаємо,не пам"ятаємо
Слізок пролито?!

Ми ж не приходьки, не варвари дикі,
Ми не чужинці
В рідній землі, де простори великі,
Ми - українці.

Стогнеш без долі, без щастя, народе?-
Скинь же кайдани!
Ми не без племені, ми не без роду,
Ми - не івани...

Заграйте, цимбали, заграйте, трембіти!
Люд мій, прокинься!
Досить ховатись, досить тремтіти!
Ми- укріїнці.

Сонечку Правди, Господи! Боже
Мій шанобливий,
На Тебе надія. Ти допоможеш
Жити щасливо...

Ми ж не приходьки в рідному краї,
Ми не чужинці,
Маєм рід-плем"я, все пам"ятаєм,
Ми - українці.

            1998 р.


Рецензии
Ми - з України...
Танечка,а вся Русь,русские с Украины. Была Киевска Русь и Житомирщина. Именно на них налетели орды Мамаевы.
С уважением чуки...

Михаил Жовнерчук   20.04.2012 13:24     Заявить о нарушении
Не возражаю, не спорю... Спасибо за отзыв.

Татьяна Каминская   21.04.2012 01:24   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.