Укра но моя!

Україно моя, ти прийняла мене
У свої найвеличні простори,
І співала мені, наче спів солов'їв
Про свої найкрасивіші зорі.

І пройшовши крізь сни,
Я побачу тебе у прекраснії й  мирнії днини.
Не забудь Тараса та героїв своїх
Й пам'ятай їхні подвиги нині.

Допоможу! тобі в ці жахливі часи,
Що вбивають тебе щохвилини,
Наче ріжуть тебе як ту шкіру овець,
Що паслись на прекрасній долині.

Всі раділи, що ти стала вільна як мак
Що колишеться вітром у полі.
Чи змінилось просте те життя,
В яке рвалася ти як на поні?

Я надіюсь: в той час, коли ти підростеш
Й наберешся чарівної сили
Й полетиш крізь вогні до щасливих годин -
Не зупинись ти ні на хвилини!


Рецензии