Нiколи не кажи нiколи

Ніколи не кажи ніколи,
Хай сяйвом марності гудуть
Твої надії, то відколи
Ти хочеш в гулі цім втонуть?

Запам'ятай, жевріє вогник
Надій твердих крізь морок сну:
Твого він щастя співзасновник,
Запалює в душі весну.

Мов перший пролісок: захмарний,
Тендітностеблий першолан,
Строкатосердий, земнопадний,
Повітролистий лісу пан.

Мов першоцвіт крізь сніга масу
Несхильний випростує пагін,
Вогонь той у душі прикрасу
Перетворить потуги камінь.


Рецензии