лiтак

Де той степ мій безкрайній, поле,
Размаріття травневе, даль,
Де співають вітри про волю,
І Дніпро чистий, мов грааль?

Не моє все, чиєсь, не наше!
Вітер, друже, заздрю тобі,
Не існує бо долі краще:
Політ волі, і все при собі,

Спина рівна, чоло не бите,
Груди повні повітря свіжого,
Щоб не треба в собі ганьбити
Людську чуйність риканням хижого…

Скільки ж можна голосувати,
Коли так кортить голосить
І залишить в країні хати,
А паласи усі спалить…

І де правда та всенародна,
Де людський справедливий гнів?
І планує літак безпілотний
В ненажерливості двигунів…


Рецензии
Господи! Да вы же революционер. Спасибо. Когда-то и я писала о борьбе, но уже сбежала с Украины в Россию.

Ирина Боженко 2   16.04.2012 07:49     Заявить о нарушении
нет, я не революционер, но и молчать не умею

Жук Игорь 2   16.04.2012 08:07   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.