Времето следите заличава

Всичко си отива някой ден,
нищо не остава на земята.
Песента ни пята, недопята
друг подема подир теб и мен.

Като дъб от буря повален,
като стрък попарен от сланата
свършваш. Под клепачите на мрака
целият ни свят е подслонен.

Ала пак в абсурдът едноок
Любовта крилете си калява
и намира във сърцата брод.

Само тя душите ни спасява.
На житейският ни епизод
времето следите заличава.


Рецензии