Bataliea pentru Chiliia

               
Intr-o zi Stefan Cel Mare,
Strinse-o  oaste-ngrozitoare,
Hotari  ca sa porneasca,
Chiliia  s-o  recucereasca.

Petru asta-a  trebuit
El sa fie sprijinit,
Ajutorul  l-a catat,
De la Tepes, nu i-a dat.
Domnul Stefan i-a raspuns
Nu-mi prezinta mare greu
S-o iau  cu sabiea eu
Sa  ne baten  pin la singe,
Pin dusmanu-l voi invinge
Doar atunci m-oi linisti,
Si de alte trebi mi-oi sti.

Dar asa a fost sa fie,
Sa pearda Stefan prima batalie
Ba, chiar mai mult i-a fost  sortit
Sa fie in ea ranit.

Esecul lui i-a fost de-nvatatura,
Caci prinse pe sultan mai multa ura
Si-acum uitati-l  ca iarasi  revine
De-asta data pregatit mai bine,
Luind Chiliia printr-un brusc asalt,
L-a alungat pe turcul ingimfat.
08.12.10. 







 

               


Рецензии