Минув рiк

Ситуацію з Фукусіми часто порівнюють
з Чорнобилем.
Відмінність в тому, що японські
рятувальники не промінювалися 
"чорнобильськими дозами".
Чи не опромінювалися ними і японські
вертолітники.
Наші пілоти, що скидали на оскаженілий
Чорнобиль вогнегасні хімікати,
нагадували гибнувшей в світлі ламп
мошкару ...



Ліквідаторам присвячується ...


Хлопці ... Прощальне рукопожатье...
Вдих - суміш цезію та радону:
С димом зміяться, в блакиті тремтять...
Йод і горілка - в одній долоні...

Смаком металу вглиб обпалені
кістки зубів ... Мислимо натхненням -
тіні блаженні одягнені
в білий скафандр з свинцевим плетінням...

В жар саркофага з бриючого класти
пил хімікатів... Прозоро тіло
квантовим вихрам... Дохнувшая пащу -
вже назавжди життя завершила...


Рецензии