Велик ден

ВЕЛИК ДЕН
Денят Велик е.
И Велик е ден.
Христос Воскресе за света и мен.
Земята се усмихва по-добра
и болката в сърцето отлетя.

Ухае здравец, козунак, яйца,
децата тичат с румени лица.
Божествен ритуал е този ден.
Воистина Воскресе!
Бог е в мен!

Щом Бог е слязъл да ни подкрепи
и с доброта враждата да стопи
усмихвам се и зная, че е вред
и по-добра съм и вървя напред.

Дори когато болка ме тъжи,
дори когато пълно е с лъжи
усмихвам се и зная, че е вред
и светът е Божия Завет.

Денят Велик е.
И Велик е ден.
Христос Воскресе за света и мен.
Воистина Воскресе!
Озарен
и с обич е духът ми
осветен.


Рецензии