Сари хуми майи пеш аз ччанг

...ман шароби руузххои мерезам,
низ пинххон
ашки худро мекунам пок –
                рууй-рууйи панччараххои ток,
хуушаангури ггуборолуд
дар назар чун ккалъаи тухми кабуутар менамуд,
                тууии кафтархонаи деххи хамууши ман,

зери пойи ман, ки будам аз ххавас маст,
ногахон ин ккалъаи тухмин шикаст,
бо садои ширадори буусайи  нарми нахуст,
                дар таххи гууши дили ман мечакад
ггоз дода шираи овози уу ин дам дуруст.


Тарччумаи Зиё Абдуло


Рецензии