Dialog intre Stefan-Voda si Baiazid!

               
-Buna   ziua Baiazid,
In  sfirsit ne-am intilnit.
-Buna ziua domn cel mare
In  lume vestit.

-Tu sultane Baiazid
Nu ma amagi  caci stiu,
Cu ce ginduri ai  venit
Si   raspunsul imi va fi:

Tara asta-n stapinire,
Nici odat n-o vei  primi!
-Ce-i  cu tine  Stefan oare
Ca  de ne-o vei oferi
Pentru asta  ca urmare,
Mult si bine  te-om  plati.

-Nici nu vreau s-aud  de asta
Ca de cind  pe lume sint,
Am  o  datorie svinta
Sa apar al meu pamint.
Din Suceava  Baiazid
A plecat  nemultumit.
                11. 02.10.


Рецензии