Чи варто шукати натхнення...

Чи варто шукати натхнення
Між сотень нещирих людей?
Чи варто просити прощення
За вибух думок та ідей?
Чи треба за догмами жити
І мріяти тільки про те,
Що важко тобі полюбити,
Що зовсім для тебе пусте?
Чи можна забути про гордість
І падати ниць перед тим,
Хто втратив і віру, і совість,
І правду розвіяв, мов дим?
Не можна, не варто, не треба!
Не цей обирали ми шлях!
Життя нам дароване Небом,
Та Доля у наших руках.
Блукає вона, обирає,
Вагається, та не тремтить,
В минуле не раз зазирає,
В майбутнє сміливо летить.
І хто ризикнув полюбити,
Нехай пам’ятає завжди –
Зухвала володарка світу
Його захистить від біди.


Рецензии