кохана

до нього стрімголов з першого слова,
дотику, подиху, поштовху, посмішки.
а до мене - нічого.
сил вистачає, щоб вилізти з депресії і по новій,
по накатаній сотнями спроб, в кошики

назбирати хоч трохи думок і подій,
що не будуть нутрощі розтягувати.
ти навчилась додавати до двох і на три
розділяти. а потім писати на стягах
невтішні гасла: "не сидіть - утікайте в канаду!".

ти приходиш завжди не сама, завжди одна.
завжди тхнеш сигаретами і даєш фігові поради.
часто тягнеш холодний глінтвейн. і до дна
випиваєш одну за одною наші взаємні зради.

вибач, кохана, ти занадто п'янка і духмяна.
надто швидко втікаєш до нього. не раджу
мене вибачати, кохана: твої квіті завчасно зав'яли.
а я б не сказала, що це добрий знак.

24.02.2012


Рецензии