Сфiнкс

Пустеля. Сонце. І піски.
Спекотно. Сумно. Мертво-тихо.
Хто ти такий, що із руки
Годуєш сфінкса, котрий диха?..

Ти пестиш лапку… Ані руш!
Я не сказала, що дозволю.
У мене кігті – голіруч
Ніхто мене не поневолить.

Скажи мені, чому все так,
Чому піски в моїм волоссі,
Чому по власних же слідах
Мені вернути не вдалося?..

Скажи мені – і я твоя…
Я сфінкс, а правди ще не знаю.
Я лиш тому в пісках буття,
Що власну загадку шукаю.


Рецензии