Благання

Лютує пiдступна завiя,
 Нiчого не видно в iмлi.
 В буремному світi, Марiє,
 Ти десь у далекiй землi.

 Шукаю тебе, - безупинно,
 Невдало, - чимало я лiт.
 Напевно, то долi провина,
 Що там загубився твiй слiд.

 Молю я тебе: "Вiдгукнися!
 Якщо ти є досi жива,
 Здаля вiд душi усмiхнися;
 Почуй мої добрi слова!

 Ти знай, я тебе пам'ятаю;
 I часто, в безмовнiй тишi,
 Тобi я натхненно складаю
 Вiд щирого серця вiршi.

 I хай оцi вiдстанi, далi
 Не будуть завадою нам:
 Бо всi почуття свої щирi
 Тобi я з любов'ю вiддам!

 Повиннi зустрiтись не в мрiї, -
 В життi, як бувало колись...
 Марiє, любима Марiє, -
 Благаю тебе: вiдгукнись!"


Листопад 2002 р., Крим


Рецензии