Ловець митi

Там, під горами, гном-рудокоп
Свою іскру шукав, кайлом кресав.
Лиш спалахне - та згасне вона,
Зітхнув бідолашній і лоб почесав.

Знову удар і знову летить,
Червона, блакитна, жовта іскра!
Гору свою вже наскрізь прорубав,
Але пройде секунда й нічого нема.

Втомився гірник, кинув кайлом,
Злетіла в темряві остання іскра.
"Вся суть моя в миті", всміхнулась вона,
"Бий скелю невтомно, і я завжди твоя"


Рецензии