Радзiна

Пытаюцца: “Што ж Радзіме
Не прысьвяціў свой верш?”
Яна ж мне адно - радзіна,
Зь якой не памрэш.

Якая ў жвірах спачыла
На кручах, па-над Дняпром,
Якая ў ліхой разліве
Мой цудадзейны паром!

Якая ў гулагах канала,
Касьцямі мосьцячы гаць,
Ды ёсьць каму вершы Купалу
Сёньня чытаць.

А колькі ў вайну пабіта!
Ды ўсё ж чапляла хамут,
Каб залацелі жытам
Балоты ды груд.

Крычаць пра любоў ня буду –
Аддзячу цябе, калі
Укрыюся мяккім грудам
Радзімай сваёй зямлі.
2007.


Рецензии
настрой ёсць, але нязграбна трохі...
Жадаю поспехаў !

Владимир Казак   10.11.2013 00:05     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.