Троянда на украинском языке

Червона троянда
Собою пишалась.
Вона ні до кого
Зовсім не віталась.

Росла гордовито
На клумбі між квітів.
Аж доки її не зламав
Сильний вітер.

Троянда вхопилась
За листя барвінку,
Щоб їй не зронити
Додолу голівку.

Вона у нарциса
Благала рятунку,
Але не вдалося їй
Встояти струнко.

Троянда зів'яла,
Засохла,зчорніла
Підняти голівку
Вона вже не сміла.

А квіти, які
З нею поруч росли,
Троянду жаліть
Не хотіли вони.

Мораль тут проста!
Якщо хочеш ти жити
Умій з усіма
Навкруги ти дружити!


Рецензии