Травнева пригода

Якогось теплого травневого числа
У веселенькій сукні повсякденній
Побіля модної крамниці я неслА
В великій сумці клопоти буденні.

Та нагадала мені подруга весна,
Своїм зеленим підморгнувши оком,
Щоби я в дзеркало вітринного вікна
Поглянула, немов би ненароком.

Я покрутилася слухняно перед склом:
Волосся завтра ж підфарбую хною,
Нові сережки одягну... А загалом,
Лишилась задоволена собою.

Та зовсім весело зробилося мені
І навіть на дочку я стала схожа,
Коли моєму відображенню в вікні
Всміхнувся випадковий перехожий.


Рецензии