Бiле море i бiлокора берiзка

Та  берізка  така  гарна  білокора,
Вітровієм  злющим схилена  до  моря.
Боже,  скільки  вона  бідна  пам'ятає!
Душі  мертвих  ніжно-ніжно  пригортає.

А  вони  вхопились  міцно  їй  за  коси,
Тільки листячком  березовим  голосять.
Під корінням в глибині  кістки  нещасних.
Очі-зорі у знемозі тихо згасли.

Тільки  душі  залишилися  й  понині.
Боже,  скільки  можна  витерпіть  людині?
І  хвороби,  й  дикий  голод,  й  катування...
Залишилися  безкарними  знущання.

У берізоньки кора - суцільна  рана,
Чорне  горе  материнське  й  тіло  сина.
Ні могилок,  ані  хрестиків,  нічого,
Лиш  молитва щира Господа  святого.


Рецензии
Вірочко, кожен рядок плаче-кричить, тривожить душу... Написано гарно.

Татьяна Каминская   24.04.2012 23:06     Заявить о нарушении
ТЕТЯНОЧКО, СКІЛЬКИ ГОРЯ ВИТЕРПІЛИ УКРАЇНЦІ І ЯК ДОСІ БІДУЮТЬ - ДІЙСНО, КРИЧАТИ ХОЧЕТЬСЯ... ДЯКУЮ ЗА РОЗУМІННЯ!

Вера Кухарук   25.04.2012 02:05   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.