Узник. Фетдан таржима

   Узник
Густая крапива
Шумит под окном,
Зеленая ива
Повисла шатром;

Веселые лодки
В дали голубой;
Железо решетки
Визжит под пилой.

Бывалое горе
Уснуло в груди,
Свобода и море
Горят впереди.

Прибавилось духа,
Затихла тоска.
И слушает ухо,
И пилит рука.
                1843


                Tutqin
        Qichitqonlar shovqini,
        Derazamning ostida;
        Yashil tollar chodiri,
        Egilgan bo'y-bastiga.

        Shodlantirar qayiqlar,
        Olislarda ko'm-ko'klik;
        O, bu temir yoyiqlar,
        Biz uchun ular yo;qlik.

        Тоkay bu qayg'u izni,
        О, qani uxlab qolsang;
        Erkinlik va dengizni,
        Tushlaringda ko'rolsang.

        Yuqol, ey qalbdan hadik,
        Ayt, tokay g'am chekamiz;
        Qo'llar misli arradek,
        Panjarani kesamiz.
                1843/2009


Рецензии