Який самотнiй свiт людський

«Який самотній світ людський»!-
Протягне ненадійна співча.
Блукають юні пелюстки,
В душі своїй закривши відчай.

Не вистачає часто так
Взаємних поглядів і віри,
Тому взаємності кулак
Штовхає у обійми сірі.

І тут псується все своє,
Все, що так беріг роками,
А потім кажуть: «Він не п’є,
Не заливає серця плями.

Він просто все вже зрозумів,
Його знайома доля,
Любов до степу і вітрів
Згасала під тривалим болем».

Душа втрачала чистий зміст,
А без душі ти не людина,
Ще не показував свій зріст,
Земля втрачала свого сина.

А втрата новизною плаче,
Кипить і стогне у петлі,
Я вас любив, мене ви – наче,
Та почуття були гнилі.


Рецензии
К сожалению плохо разбираюсь в украинском. Но общий колорит,силу слога почувствовала. Обожаю Гоголя за неповторимую певучесть его языка.. Салют славянам!

С дружеским теплом,

Ирина Учкудук   17.02.2012 01:52     Заявить о нарушении