***

Україно моя, кароока,
Не сльозою твоєю живу,
Полюбив рідну землю широку
І дбайливість твою польову.

Полюбив твою волю невинну
І роками загублений дім,
Як вплітають тривоги в калину
Слід мозолі і осені грім.

Як розкинеться золотом сіно
На просторах безмежних твоїх,
Я одне опускаю коліно,
Стерегти буду серця поріг.

Я твій син, ти для мене єдина,
І розкішні лунають твої голоси,
Тільки ти не забудь свого сина,
І нічого у нього ти вже не проси.

Україно моя, кароока,
Не сльозою твоєю я жив,
Моя рана душевна глибока
Загубилася в пахощах нив.


Рецензии