Сон, ночь...

Сон, ночь
Призраки - прочь
Прошлого нет -
Горячечный бред

Ваши слова -
Тьма
Руки, цветы -
Пусты

Жизни во тьме -
Нет
Серый
Свет

Грань исчезает
Вновь
Смех, улыбки
Любовь

Призраки вновь
Во мне
Кружат вокруг
В тишине

Прошлое есть
Здесь
Тени вокруг
В круг.


Рецензии