Схiд сонця

( Закавказький цикл)

Зі стрімкого мінарету
Прочитав мулла намаз.
Запитав у сонця злету,
Вдарив ранок в срібний таз.

В синім тлі голівка сиру
Зникла з зоряним ковшем.
Покотилось із тандиру
Сонце теплим лавашем.

Сонно мружиться на дечках
Помаранчевий урюк.
Десь озвалися овечки,
Забажав вівса віслюк.

Заскрипіли вікна, двері -
Стуки, грюки, дзень-дзелень!
В буркітливій атмосфері
Народився новий день.


Рецензии