Рождественый день

                Ту;илган кунимда

                Мен билмайман ту;илган куним,
                ;андай соат, ;андай он бўлган;
                Балки, онам ўзга йў; бахтли,
                Балки, отам хуш комрон бўлган.

                У кунларнинг фикри-ёдини,
                Нима бўлган, эсламас ;еч ким.
                Балки, ча;мо; ёритган кўкни,
                Балки, ём;ир шивалаган жим.

                Балки, таъсир ;илган ру;имга,
                Циклонларнинг ўзгаришлари;
                Йў;са, нега о;ритар кўксим,
                Бу дунёнинг чала ишлари.

                ;ар;иш урган кимсадек нечун,
                Тушларимда учиб тушаман?!
                Но;а;лигу хўрликни кўрсам,
                Нега бунча чўчиб тушаман?..

                Кўп бўлди-ки шу ма;зун йўсин,
                Кўзларимда ча;намас уч;ун?..
                Келмабмидим ахир дунёга,
                Одамзодни уй;отиш учун?!

                Нима ;илдим, нима ;илмадим,
                ;исоб бергум эртанги кунга;
                Узилмаган бўлса насибам,
                Келажагим ;али олдинда.

                Майда-чуйда важ-карсонлардан,
                Майли букун бў;илмайман мен.
                Мен биламан ёру; оламда,
                Иккинчи бор ту;илмайман мен.
                2007


Рецензии