Har qalay Xudoga aytganimiz bor

                ***
                Сайфулло; То;айга
Бу олам жумбо;;а тўла сир экан,
Кимнинг кўнгли тоза, кимнинг кир экан,
;очган ;ам, ;увган ;ам худо дер экан,
;ар ;алай худога айтганимиз бор.

Бизку-я, ;увгану, ;очган эмасмиз,
Бошимиздан тупро; сочган эмасмиз,
Номардларга кўнгил очган эмасмиз,
;ар ;алай худога айтганимиз бор.

Бунча ишонч ;айдан ўзлигимизга,
Кимлар ;айрон битта сўзлигимизга,
Тупурмо; мумкинми тузли;имизга,
;ар ;алай худога айтганимиз бор.

Ким айтди кўкармай бекор сўлдик биз,
Олис во;аларда кучга тўлдик биз,
;а;и;атни айтар шоир бўлдик биз,
;ар ;алай худога айтганимиз бор.

Умр кўчасида йўлсиз толганлар,
Шеър ёзиб ;ар куйга ўзин солганлар,
Охир назарлардан четда ;олганлар,
;ар ;алай худога айтганимиз бор.

;о;олаган каби мисоли ;озлар,
;уло;;а ё;имсиз сиз чалган созлар,
Сизга инсоф берсин мад;иябозлар,
;ар ;алай худога айтганимиз бор.

Кўзга я;ин учун биз суйган ;изга,
Эга чи;иб ;олди ;ай куни ўзга,
Ундан-да гўзаллар учради бизга,
;ар ;алай худога айтганимиз бор

Чо; ;азиб бизларга, ўзи тушганлар,
Ёзи келмай туриб, кузи тушганлар,
Ёру; кунимизга кўзи тушганлар,
;ар ;алай худога айтганимиз бор.

;исмат экан бир-бир, ўтди синовлар,
Кўп о;ир юмушга тутди синовлар,
Го; битмай, го;ида, битди синовлар,
;ар ;алай худога айтганимиз бор.

Виждонни муста;кам тутиб яшаймиз,
Дил дардин юракка ютиб яшаймиз,
То ;аёт эканмиз кутиб яшаймиз,
;ар ;алай  худога айтганимиз бор.
                2007


Рецензии