Так болiсно i складно

Так болісно і складно
Думки свої складав,
Життя я безпорадно,
Як тиху ніч віддав.

Сумні летіли ноти,
Слова твої сумні,
Я не забуду, хто ти,
А ти скажи мені.

Що мудрий час вже скоро
І будеш ти моя,
Що душу мою хвору
Несе пуста земля.

Не за якийсь там вищий
І мрійний ідеал,
За простоту і тишу
Тебе я покохав.

«Пробач, - лише сказала, -
Є інший дорогий»,
А я під шум вокзала
Складав тобі рядки.

В моїх очах зникали
Яскраві кольори,
Як сіра тінь овалів
Страждальної пори.

Питав себе я часто,
Питав і кров текла:
Де ходить біле щастя
І де любов була?

А відповідь не чути,
Мовчить шалений світ,
У синю осінь взутий
Шукав крило орбіт.

Я втратив так багато,
Що не знайти слова,
Так хочеться кохати,
Коли душа жива.

А зараз вже нічого,
Без тебе все не так,
Якщо не вб’є дорога,
То всиновить кабак.


Рецензии