Не бувало ще так погано

Не бувало ще так погано,
Не бувало боляче так,
І старіти почав я рано,
І носити душу в кабак.

Не проснуться дитячі мрії,
Посміхнешся ти не мені,
Своє поле сумом засіяв
На короткі і мертві дні.

Свою посмішку вам всім несу,
Я за нею біль заховав,
Не сховає лиш сонце росу
І кривавий душі рукав.

Кращим буде цей світ без мене,
Кращі будуть рости сини,
А мені заспівають клени
Тиху смерть без чужої вини.

А мені голосиста осінь
Вітром змиє час роковий:
Хто у долі багато просить,
Буде щастя свого вартовий.

Але щастя моє пропало
І ніколи його не знайти,
А я буду кохати мало,
Та ще менше кохатимеш ти.


Рецензии