Викуп

1 Петра 4;1-2.

За життя, за милiсть, за любов
Господи, завдячую Тобi .
Прожить щоб свято на землi,
Прошу, мiй Бог, дай сил менi .

Грiх та обман кожного дня,
Людей сатана спокушає.
Де iстина - а де брехня,
Мало хто розумiє чи знає.

«Слово» каже, що давно мовляв
Бог  з праху Адама сотворив,
Бог  з Адамом розмовляв,
Та в прекрасний Эдем поселив.

Напевно, чудово було
В Едемi  едемське життя,
Адаму було з Богом дано
Спiлкуватися «сам на сам».

Але стало нудно одному
Адаму в едемському саду.
Та Бог весь час йому вгоджав,
Так в помiч Єву дарував.

Потiм «Слово» розкаже народу,
Як Єву спокусила  хитра змiя.
Вона взнає смак заказаного плоду,
Нарушить закон Творця.

Рай та благословiння-
Вмить людина загубила
За непослушнiсть Богу-
Вигнанцем, проклятою стала.

Творiння Божi  в суєтi,
Творячи беззаконня та грiхи,
За муки життя на землi,
Господа винять завжди.

Створивши  людину любовi ,
Бог хотiв тiльки одного,
Гiдного мати Собi -
Вiнця творiння  на землi.

Не було в задумах Творця,
Щоб свiтом правив сатана.
Це результат людських страстей
Все  це наслiдки грiха.

Бог милостивий, Вiн  як i обiцяв,
До людей Сина Свого прислав.
Щоби  Iсус все викупив у сатани,
Що Бог Отець  на землi  сотворив.

Викуп зробить тiльки святий,
В  вчинках та помислах чистий.
Хто без роздумiв може i життя вiддати,
Терпiти до кiнця, любити, прощати.

Вченням Христос всiх дивував,
Грiхи прощав, вiд хвороб  зцiляв.
За людей  Господь життя вiддав!
Ісус помер та воскрес! Вiн Бог, Вiн  Цар! Амінь.


Рецензии