Have you ever seen the rain? - John Fogerty

Have you ever seen the rain?

Someone told me long ago
there's a calm before the storm,
I know;
it's been comin' for some time.

When it's over, so they say,
it'll rain a sunny day,
I know;
shinin' down like water.

          I want to know,
          have you ever seen the rain?
          I want to know,
          have you ever seen the rain,
          comin' down on a sunny day?

Yesterday, and days before,
sun is cold and rain is hard,
I know;
been that way for all my time.

'Til forever, on it goes
through the circle, fast and slow,
I know;
it can't stop, I wonder.

          I want to know,
          Have you ever seen the rain?
          I want to know,
          Have you ever seen the rain
          Comin' down on a sunny day?

***

Видал я этот дождик!

Кто-то мне сказал давно:
сиди тихо – будет шторм!
Я знаю,
так бывает иногда.

Пронесло! Опять живём!
А тут – дождик ясным днём.
Я знаю,
дождь – обычная вода.

          О, этот дождь!
          Я его в гробу видал!
          О, этот дождь!
          Я его в гробу видал!
          Он меня заколебал!

Здесь всегда, из года в год,
солнца – нет, а дождь – идёт.
Я знаю,
не везёт – так не везёт.

Зарядила из ведра –
с раннего утра хандра!
Я знаю,
было б странно, чтоб не так!

          О, этот дождь!
          Я его в гробу видал!
          О, этот дождь!
          Я его в гробу видал!
          Он меня заколебал!


Рецензии