Без бруду та отрути

Трава умита чистою росою, купаються у ній дерева. квіти,
Хмаринка плаче дощиком - грозою: ну, як землиці чистій не радіти?
Плескоче хвиля рибкою на морі, дельфін віночком бризки розсипає,
Купаються в морській гладіні зорі, в танку веселім чаєчка літає.

Лелеча пара на лугу барвистім поважно ходить, а тоді злітає,
Поважна бджілка метушиться в листі,
Майстерний павучок фантазію сплітає.

У небі розливає жайвір пісню,
З намиста райдуги лебідка виринає.
І почуттям людським стає вже тісно,
Коли земля від щастя розцвітає.

Хай Бог боронить від вогню й отрути
Поля, озера, ліс - всю Україну,
Й благословить народ щасливим бути,
Мою країну, матір і дитину.
 


Рецензии