***

За вікном тиха ніч,
А на небі одна лише зірка.
Перед тим як пірнути у сни
Я на неї дивлюсь.
Та коли її сяйво
Моє освітляє обличчя
Я до Неба молюсь.
Часом тим, по кімнаті
Блукають тіні,
Немов чорні птахи,
Позлітавши з моїх картин.
Але думки мої
Вже давно далеко,
Десь у іншому місці
Знайшли свій дім.
За вікном в мене
Зоре єдина,
Освітляє мені горизонт.
Небо, чом ти мене не пустило,
Берегти твій ніжний схил?
Чом мене, як її,
Не одягло
В серебристі шовки
І намиста?
І важкої тії влади -
Бути зорею чистою,
Не дала?
Коли б я була тою зіркою,
Я б кожну ніч бі приходила
До одного тебе.
А в час сонця
Себе б зводила,
Душу вперту.
За вікном тиха ніч,
А на неба лише одна зірка.
Перед тим як пірнути у сни
Я на неї дивлюсь..


Рецензии